top of page

1 op 1 traject:

ONTSPANNEN LEIDING GEVEN

Herken je ook dat stress een negatieve invloed heeft op de kwaliteiten die jou succesvol maken als leidinggevende? Dat het ten koste gaat van je mensgerichtheid en sociale vaardigheden? En zou je graag een manier willen vinden om een 'ontspannen leider' te zijn?

Dat kan met dit traject waarin je je brein en lichaam gaat her-programmeren zodat je een rustiger hoofd en een ontspannen lichaam krijgt en minder snel spanningen ervaart, waardoor je de beste versie van jezelf kan zijn en effectiever kan functioneren als leidinggevende.

Je hebt een verantwoordelijke baan als leidinggevende. Je weet dat je een goeie leidinggevende bent met aandacht voor het welzijn van je mensen, altijd op zoek naar samenwerking en gezamenlijk belang. Maar het vraagt wel veel van je. Je hebt te vaak onrust in je hoofd, een opgejaagd gevoel en spanning in je lijf en je komt niet meer echt tot rust. Je merkt dat je emotioneler en sneller geïrriteerd bent en dat je minder geduld hebt met anderen. Je hebt het gevoel dat daardoor jouw beste kwaliteiten, die jou succesvol maken als leidinggevende, zoals je communicatieve vaardigheden en je mensgerichtheid, niet meer volledig tot zijn recht komen.

Herken je dit? 

 • Tijdens het team overleg ben je ongeduldig en breek je iemand die nogal lang van stof is wat abrupter af dan je bedoeling was. De rest van de meeting doet hij zijn mond niet meer open. 

 • Je reageert geïrriteerd op een collega waarvan je vindt dat hij alleen maar de belangen van zijn eigen team behartigt. Je collega is beledigd en de samenwerking waar jullie aan werkten kan je voorlopig wel op je buik schrijven.

 • Je hebt nog een half uur om je rapport af te maken en je voelt de spanning. Je hoofd is onrustig, je kan niet meer helder nadenken en het lukt je niet om je op het rapport te focussen. Hoe meer je je best doet, hoe meer je voelt dat de spanning toeneemt en het alleen maar chaotischer wordt in je hoofd. Waarom kan je nou niet even gewoon rustig nadenken, dan heb je dat rapport zo in elkaar gezet!

 • 's Avonds heb je niet de rust om te gaan zitten, want moet nog even iets voorbereiden voor morgen. Terwijl je bezig bent komt er een mailtje van je leidinggevende binnen en je besluit om dat nog even op te pakken en meteen even je andere achterstallige mails bij te werken. Als je partner binnenkomt om te vertellen dat hij naar bed gaat, zie je pas hoe laat het is.

 • 's Nachts schrik je wakker en kan je de slaap niet meer vatten. Je ligt te woelen en allerlei gedachten vliegen door je hoofd. Je denkt aan je onredelijke reactie tijdens het teamoverleg, aan je boze collega en de gemiste kans op samenwerking en je maakt je zorgen of je rapport wel goed genoeg is geweest. Tot overmaat van ramp realiseer je je dat je vergeten bent een bloemetje te regelen voor iemand in je team die 25 jaar getrouwd was. Je voelt je hart in je keel bonzen en je weet dat in slaap vallen er voorlopig niet meer in zit...

Kortom, je voelt hoe je langzaam wordt meegesleurd in een neerwaartse spiraal van stress, onzekerheid en (nog) hard(er) werken, terwijl het ten koste gaat van je sociale vaardigheden en je mensgerichtheid.

Hoe lang houd je dit nog vol voor je fysieke klachten krijgt of opgebrand raakt? Of voor je functioneren als leidinggevende er blijvend onder gaat lijden?

Stel je eens voor hoe het voor je zou zijn als je weer een ontspannen leidinggevende zou kunnen zijn, met rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam? Zodat je beter voelt, de beste versie van jezelf kan zijn en daardoor effectiever kan functioneren als leidinggevende?

Zodat je:

 • Je zo ontspannen voelt dat je altijd geduldig en respectvol met de mensen in je team kan omgaan, ook als  hun gedrag minder leuk of wenselijk is. Zodat ze graag bij jou in het team willen zitten.

 • Ook met je meest lastige collega's je geduld kan bewaren, zodat je vriendelijk kan blijven en zonder problemen kan samenwerken om je doelen te bereiken.

 • Rust en helderheid hebt in je hoofd om je te concentreren en focussen en het beste resultaat te bereiken.

 • Niet altijd maar het gevoel hebt dat je nog wat moet doen, maar gewoon 's avonds en in het weekend kan ontspannen om je weer op te laden.

 • 's Nachts rustig kan slapen, zodat je 's morgens uitgerust wakker wordt.

Dat kan!

Met dit programma waarin je je bewust wordt van je eigen stress patronen en waarin je tools en technieken leert integreren in je dagelijks leven om je stress te verminderen, zodat je je beter voelt en een effectievere leider kan zijn.

Om je beter en sneller te laten leren, meet ik gedurende het traject je hersenactiviteit en de spanning en ontspanning van je lichaam met behulp van neuro- en biofeedback.

Het hele traject duurt 3 maanden en bestaat uit:

 • Een stressmeting van 2,5 uur om je te leren wat stress is en te laten zien hoe het werkt in je lichaam en brein. Voor meer informatie zie stressmeting.​

 • 5 sessies van 1.5 uur waarin ik je verschillende tools en technieken leer om met jouw stress aan de slag te gaan.

 • Huiswerk om het geleerde thuis te trainen en (op het werk) te leren toepassen (ongeveer 20-30 minuten per dag).

 • Audio sessies om thuis mee te oefenen.

 • Een werkboek om vast te leggen wat je ervaart en de theorie nog eens na te lezen.

 • Een eindsessie van 2.5 uur waarin we een eindmeting doen en bespreken hoe je het geleerde kan uitbouwen en borgen.

 • Verslagen van de diverse neuro- en biofeedback metingen.

Wat levert dit traject je op (als je ook écht met de oefeningen aan de slag gaat😉):

Aan het einde van dit programma:

 • Het je geleerd hoe je kan zorgen dat je in je 'Green Zone' bent, waarin je flexiber en geduldiger bent en waarin je gemakkelijker verbinding maakt met de mensen om je heen, omdat je je zelf veilig voelt. Daardoor zal je ook gemakkelijker een omgeving voor jouw team bieden die veilig voelt.

 • Weet je wat je kan doen als je je geduld verliest of geïrriteerd raakt, zodat weer terug gaat naar je 'Green Zone' en vervelende situaties met bijvoorbeeld collega's rustiger en effectiever kan benaderen.

 • Heb je hersenen getraind, zodat je hoofd rustiger is en je je beter kan concentreren. Je weet hoe je hersenen in hun meest effectieve stand staan, de zogenaamde High Performance Mind.

 • Voel je meer rust, waardoor je in je vrije tijd beter afstand kan nemen van je werk. Je hebt ervaren dat ontspanning en tijd voor jezelf juist bijdraagt aan meer effectiviteit, waardoor je minder hard hoeft te werken en toch succesvol kan zijn.

 • Heb je meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam, waardoor je 's nachts beter kan slapen. En als je toch een keer wakker ligt, heb je de tools om te ontspannen.

Zodat je de beste versie van jezelf kan zijn en een veilige omgeving kan bieden aan de mensen om je heen, zodat zij ook weer de beste versie van zichzelf kunnen laten zien!

Het hele traject vraagt een investering van 1499,- (of 3 x 525,-)

Meest gestelde vragen.

Ik geef je vast antwoord op een aantal vragen dat je mogelijk hebt.

Hoe lang duurt dit traject?

Dit traject heeft een doorlooptijd van minimaal 13 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid in onze agenda’s. We spreken in gezamenlijk overleg de data af.

Hoeveel tijd moet ik in dit traject investeren om minder stress te ervaren?

Dit traject bestaat uit 2 sessies van 2,5 uur en 5 sessies van 1,5 uur. Verder is het van belang om thuis ongeveer een half uur per dag te oefenen, om de gewenste veranderingen te realiseren en je op het werk bewust te zijn van je stress momenten om het geleerde toe te passen.

 

Wat is neuro- en biofeedback?

Biofeedback is de verzamelterm voor de therapievormen waarbij gebruik gemaakt wordt van technische hulpmiddelen om vormen van spanning van het lichaam aan te tonen. Door deze lichaamssignalen aan iemand terug te geven, krijgt deze inzicht en kan hij/zij er bewust meer invloed op leren uitoefenen. Neuro feedback is een specifieke vorm van biofeedback, waarbij de activiteit van je hersenen wordt gemeten met behulp van een EEG apparaat.

Ik gebruik neuro- en biofeedback in combinatie met (wetenschappelijk bewezen) tools om mensen te leren hoe ze hun hersenen kunnen trainen om meer rust in hun hoofd en ontspanning in hun lichaam te krijgen. Daardoor kunnen ze sneller leren.

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Als je liever niet een eenmalige betaling van 1499,- euro wil doen, kan je ook in 3 termijn van 525,- euro betalen. De eerste betaling vindt plaats vóór de eerste sessie, de tweede betaling na 4 weken, de laatste betaling na 9 weken.

Wordt dit traject vergoed door de verzekering?

Nee dit traject wordt (helaas) niet vergoed door de verzekering, maar vaak wil je werkgever wel (mee) betalen. Het is tenslotte (ook) in het belang van de werkgever dat jij leert hoe je stress van je werk beter leert hanteren.

Waar vinden de metingen en sessies plaats?

Alle sessies vinden in principe plaats in Heiloo (Op de Wieken 3), maar kunnen in overleg ook elders plaatsvinden, tegen meer betaling (extra reis- en locatie kosten).

Ja, ik wil weer een ontspannen leidinggevende worden!
Groene bladeren
bottom of page