top of page

-STRESS WORKSHOP VOOR LEIDINGGEVENDEN-

Zie jij een toename van stress in jouw team of organisatie? En wil jij zorgen dat de leiders & leidinggevenden in jouw organisatie daar beter op kunnen anticiperen en mee om kunnen gaan, zodat je uitval, verloop en verminderde performance kan voorkomen? 

Dat kan met deze interactieve workshop op locatie, waarin ik specifiek aan leidinggevenden uitleg wat stress is, waarom het zo belangrijk is dat júist leidinggevenden actief met hun stress aan de slag gaan, hoe ze stress in hun team kunnen herkennen en wat ze kunnen doen om stress op het werk te verminderen.

 

Met meer dan 25 jaar ervaring als leider in grote (corporate) organisaties én mijn kennis en ervaring van stress als stresscoach, ben ik de aangewezen persoon om dit gesprek met de leiders van nu en de toekomst aan te gaan!

Bellen 2_edited.jpg

Herken je dit? 

 • In het werktevredenheidsonderzoek scoort het onderwerp ‘ervaren werkdruk’ relatief slecht.

 • Mensen klagen omdat de werkdruk te hoog is. Regelmatig hoor je mensen die ’s avonds en in het weekend nog aan het werk zijn en die vooral ook in hun hoofd thuis nog erg met hun werk bezig zijn en je maakt je zorgen over wat dat met ze doet.

 • Je merkt dat het oplopen van de spanning in de organisatie een negatieve impact heeft op de algemene sfeer. Mensen zijn snel(ler) geïrriteerd en hebben een korter lontje.

 • De kosten van stress gerelateerd ziekteverzuim zijn hoog -ook al omdat mensen vaak lang niet inzetbaar zijn. Dit kost de organisatie veel geld en vervanging is lastig te regelen, waardoor de druk op de overgebleven medewerkers toeneemt.

 • Je realiseert je dat stress preventie begint met de leidinggevenden in jouw organisatie, dus je zou de leidingevenden graag meer inzichten en tools geven om dat te kunnen doen.

Wat als er -nog meer- mensen uit gaan vallen als gevolg van werkstress? Of als de onderlinge sfeer verslechtert  en de motivatie van mensen afneemt? Of als mensen weglopen naar een andere organisatie?  Dit zal de situatie alleen nog maar zorgelijker maken en een neerwaarste spiraal realiseren.

Hoe zou het zijn als

 • De leidinggevenden in jouw organisatie beter zouden kunnen anticiperen op stress in hun team?

Zodat:

 • De mensen in jouw organisatie op een meer ontspannen manier zouden kunnen omgaan met de huidige werkdruk?

 • Je een organisatie van tevreden medewerkers hebt? Die aangeven een goede werk-privé balans te hebben en elke dag gemotiveerd en uitgerust op hun werk verschijnen?

 • Er een aangename sfeer is waarin mensen zich prettig voelen en op een respectvolle manier met elkaar omgaan, óók in stressvolle situaties.

 • Het ziekteverzuim dat veroorzaakt wordt door werkstress omlaag zou gaan?

Dat kan!
Met deze interactieve workshop, waar leidinggevenden leren wat stress is en wat de impact van stress is,  waarom het zo belangrijk is dat júist leidinggevenden actief met hun stress aan de slag gaan, hoe ze stress in hun team kunnen herkennen en wat ze kunnen doen om stress op het werk te verminderen.

Deze workshop duurt ongeveer 4 uur en is voor maximaal 10 personen. Ik kom naar jullie kantoor om de workshop te geven. Het bestaat uit enerzijds een stuk theorie, waarin de fysiologische en mentale kant van stress wordt uitgelegd. Anderzijds bestaat het uit een aantal oefeningen waarin leidinggevenden aan de slag gaan om te reflecteren op hun eigen stress en de stress in hun team. Verder wordt er gekeken naar mogelijke verbeteringen.

Wat zijn de resultaten van deze workshop?

Aan het einde van deze workshop 

 • Begrijpen leidinggevenden:

  • Waarom en hoe je lichaam en brein reageren op stressvolle situaties en wat daarvan de lange termijn impact is, zodat ze zich bewust worden van de noodzaak om met stress aan de slag te gaan.

  • Wat de fysieke signalen van (chronische) stress zijn en hoe ze stress bij zichzelf en in hun team beter kunnen signaleren.

  • Wat de invloed van hun eigen stress is op de stress in hun team.

  • Welke tools ze kunnen gebruiken om hun eigen stress te verminderen.

 • Is er een gezamenlijk taal ontwikkeld om stress issues te adresseren, zodat stress in het vervolg beter bespreekbaar is.​

 • Heeft men een beter inzicht in de stress in het eigen team.

 • Kunnen leidinggevenden aan de slag met mogelijke verbeteringen om hun eigen stress en de stress in hun team te verbeteren, zodat de -werkgerelateerde- stress en het ziekteverzuim kan verminderen en de performance kan verbeteren.

De investering van deze workshop is €1000,-* 
Ja! Ik wil graag een workshop over stress voor leidinggevenden binnen mijn organisatie!
Ik wil eerst graag kennismaken tijdens een persoonlijk gesprek.
* Er geldt een reiskosten toeslag voor locaties buiten Noord Holland. 

Dit is wat anderen over de workshops zeggen

'Wat ik erg knap vind is dat je een duidelijk verhaal op een prettige manier weet te brengen. Je hebt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt als je te lang in het rood zit, dat het kan dat je dat niet in de gaten hebt en wat dat met mensen doet. 

De mensen bij Promi zijn jong, ambitieus en denken al snel dat het hen niet zal overkomen, waardoor ze zaken als mindfulness, mediteren, ademhalen om de stroom aan gedachten even te stoppen, al snel classificeren als zweverig. Ik heb van veel collega's teruggekregen dat zij situaties herkennen bij anderen en bij zichzelf - en dat vind ik knap van je. 

Het is waardevol om je door de workshop bewust te worden van je gevoelens , je gedachten en stress en wat dat doet met je lijf. En vooral dat dat bespreekbaar is, zonder schaamte en gevoelens van schuld en falen.

Kortom een waardevolle sessie!'

Nico, Promi B.V. 

Meest gestelde vragen.

Ik geef je vast antwoord op een aantal vragen die je mogelijk hebt.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop vindt plaats bij u in het bedrijf, u regelt zelf de locatie. Als u graag een externe locatie wilt huren, zijn de kosten daarvan voor u. 

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

De investering van €1000,- is inclusief mijn reiskosten binnen Noord-Holland, inclusief BTW (ik maak gebruik van de KOR), 4 uur durende workshop en alle afstemming vooraf. De prijs is exclusief reiskosten buiten Noord-Holland, locatiekosten, eventueel maat- en of meerwerk voor aanpassingen in de inhoud van de workshop.

Aan welke eisen moet de workshopruimte voldoen?

De ruimte waar de workshop wordt gegeven moet voldoende zitplaatsen bieden en vooral een zekere mate van privacy garanderen voor de deelnemers. Er mag dus geen inkijk zijn van mensen buiten de workshop. Er is een beamer aanwezig en een flipover. De ruimte moet een half uur voor aanvang beschikbaar zijn voor mij om alles klaar te zetten. 

Welke tools worden er in de workshop gebruikt?

In de workshop wordt gebruik gemaakt van tools die wetenschappelijk bewezen zijn. Het betreft tools die er op gericht zijn om de mentale en fysiologische reacties van mensen op stress situaties te neutraliseren. 

Is 10 mensen echt het maximum aantal mensen voor de Workshop?

Als u andere wensen heeft, kunnen we in onderling overleg bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Is de invulling van de Workshop standaard, of kunnen we specifieke aanpassingen vragen?

De workshop zoals die hier wordt aangeboden -tegen deze prijs- is een standaard workshop. Maar in gezamenlijk overleg kunnen we altijd kijken naar een maatwerk optie, die (nog) beter aansluit op uw wensen.

Welk proces wordt er doorlopen voordat de workshop wordt uitgevoerd?

Als u op de onderstaande knop klikt, kunt u een aanvraagformulier invullen, met een voorkeursperiode voor de workshop. Na het invullen van dit formulier neem ik zo snel mogelijk contact met u op om de details rondom uitvoering van de workshop te bespreken. Mocht u eventuele specifieke aanpassingen in de workshop wensen dan kan dat tegen een meerprijs, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ik extra moet investeren. We plannen een datum, u regelt de locatie.

Ik wil graag een workshop binnen mijn organisatie om medewerkers beter met stress te leren om gaan!
Groene bladeren
bottom of page