top of page

-STRESS WORKSHOP OP LOCATIE-
Interactieve workshop voor medewerkers 

Zie jij een toename van stress in jouw team of organisatie en ben je op zoek naar een manier om te zorgen dat jouw medewerkers zich bewuster worden van stress en leren wat ze kunnen doen om beter met spanning en druk om te gaan?

Dat kan met deze interactieve workshop op locatie, waarin ik uitleg wat stress is, wat het met je doet en waarin deelnemers een aantal praktische tools ervaren, die ze kunnen gebruiken om stress op het werk te verminderen.

Bellen 2_edited.jpg

Herken je dit? 

 • In het werktevredenheidsonderzoek scoort het onderwerp ‘ervaren werkdruk’ relatief slecht.

 • Mensen klagen omdat ze te veel stress ervaren. Regelmatig hoor je mensen die ’s avonds en in het weekend nog aan het werk zijn en die vooral ook in hun hoofd thuis nog erg met hun werk bezig zijn en je maakt je zorgen over wat dat met ze doet.

 • Je merkt dat het oplopen van de spanning in de organisatie een negatieve impact heeft op de algemene sfeer. Mensen zijn snel(ler) geïrriteerd en hebben een korter lontje.

 • De kosten van stress gerelateerd ziekteverzuim zijn hoog -ook al omdat mensen vaak lang niet inzetbaar zijn. Dit kost de organisatie veel geld en vervanging is lastig te regelen, waardoor de druk op de overgebleven medewerkers toeneemt.

 • Je zou graag preventief je team/organisatie weerbaarder maken tegen de gevolgen van stress.  

Wat als er -nog meer- mensen uit gaan vallen als gevolg van werkstress? Of als de onderlinge sfeer verslechtert  en de motivatie van mensen afneemt? Of als mensen weglopen naar een andere organisatie?  Dit zal de situatie alleen nog maar zorgelijker maken en een neerwaarste spiraal realiseren.

Hoe zou het zijn als

 • De mensen in jouw organisatie op een meer ontspannen manier zouden kunnen omgaan met de huidige werkdruk?

 • Je een team van tevreden medewerkers hebt? Die aangeven een goede werk-privé balans te hebben en elke dag gemotiveerd en uitgerust op hun werk verschijnen?

 • Er een aangename sfeer is waarin mensen zich prettig voelen en op een respectvolle manier met elkaar omgaan, óók in stressvolle situaties.

 • Het ziekteverzuim dat veroorzaakt wordt door werkstress omlaag zou gaan?

 • Er een manier zou zijn om medewerkers zélf beter met werkdruk en spanning om te kunnen laten gaan?

Dat kan!
Met deze interactieve workshop, waar medewerkers leren wat stress is en wat het met ze doet en waarin ze kennis maken met een aantal praktische tools die ze kunnen gebruiken om hun stress te verminderen.

Deze workshop duurt 3-4 uur en is voor maximaal 10 personen. Ik kom naar jullie kantoor om de workshop te geven. Het bestaat uit enerzijds een stuk theorie, waarin de fysiologische en mentale kant van stress wordt uitgelegd. En anderzijds uit een aantal praktijk oefeningen, die aansluiten op de geleerde theorie en waarin mensen leren hoe ze hun spanning kunnen verminderen.

Binnen de workshop is -ruim- tijd om ervaringen uit te wisselen over stress.

Wat zijn de resultaten van deze workshop?

Aan het einde van deze workshop:

 • Weten medewerkers:

  • Waarom en hoe je lichaam en brein reageren op stressvolle situaties en wat daarvan de lange termijn impact is, zodat ze zich bewust worden van de noodzaak om met stress aan de slag te gaan.

  • Wat de fysieke signalen van (chronische) stress zijn.

  • Welke tools ze kunnen gebruiken om stress te verminderen, op het moment dat je stress hebt.

  • Hoe ze situaties die ze normaal gesproken spannend vinden, op een meer ontspannen manier kunnen ingaan en daardoor betere prestaties kunnen leveren.

  • Hoe ze hun hersenen en lichaam kunnen trainen om te zorgen dat ze op de lange termijn minder stress gaan ervaren als ze onder druk staan.

 • Is er een gezamenlijk taal ontwikkeld om stress issues te adresseren en die helpt om stress in het vervolg bespreekbaar te maken.​

 • Hebben mensen de kennis en tools om gerichter aan hun stress te gaan werken, zodat ze beter gaan presteren, zich beter voelen, gemotiveerder zijn en waardoor ziekteverzuim als gevolg van stress in jouw organisatie voorkomen kan worden!

De investering van deze workshop is €800,-* 
Ja! Ik wil graag een workshop binnen mijn organisatie om medewerkers beter met stress te leren om gaan!
Ik wil eerst graag kennismaken tijdens een persoonlijk gesprek.
* Er geldt een reiskosten toeslag voor locaties buiten Noord Holland. 

Dit is wat anderen over de workshop zeggen

'Wat ik erg knap vind is dat je een duidelijk verhaal op een prettige manier weet te brengen. Je hebt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt als je te lang in het rood zit, dat het kan dat je dat niet in de gaten hebt en wat dat met mensen doet. 

De mensen bij Promi zijn jong, ambitieus en denken al snel dat het hen niet zal overkomen, waardoor ze zaken als mindfulness, mediteren, ademhalen om de stroom aan gedachten even te stoppen, al snel classificeren als zweverig. Ik heb van veel collega's teruggekregen dat zij situaties herkennen bij anderen en bij zichzelf - en dat vind ik knap van je. 

Het is waardevol om je door de workshop bewust te worden van je gevoelens , je gedachten en stress en wat dat doet met je lijf. En vooral dat dat bespreekbaar is, zonder schaamte en gevoelens van schuld en falen.

Kortom een waardevolle sessie!'

Nico, Promi B.V. 

Meest gestelde vragen.

Ik geef je vast antwoord op een aantal vragen die je mogelijk hebt.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop vindt plaats bij u in het bedrijf, u regelt zelf de locatie. Als u graag een externe locatie wilt huren, zijn de kosten daarvan voor u. 

Wat zit er in de prijs inbegrepen?

De investering van €800,- is inclusief mijn reiskosten binnen Noord-Holland, inclusief BTW (ik maak gebruik van de KOR), 3-4 uur durende workshop en alle afstemming vooraf. De prijs is exclusief reiskosten buiten Noord-Holland, locatiekosten, eventueel maat- en of meerwerk voor aanpassingen in de inhoud van de workshop.

Aan welke eisen moet de workshopruimte voldoen?

De ruimte waar de workshop wordt gegeven moet voldoende zitplaatsen bieden en vooral een zekere mate van privacy garanderen voor de deelnemers. Er mag dus geen inkijk zijn van mensen buiten de workshop. Er is een beamer aanwezig en een flipover. De ruimte moet een half uur voor aanvang beschikbaar zijn voor mij om alles klaar te zetten. 

Welke tools worden er in de workshop gebruikt?

In de workshop wordt gebruik gemaakt van tools die wetenschappelijk bewezen zijn. Het betreft tools die er op gericht zijn om de mentale en fysiologische reacties van mensen op stress situaties te neutraliseren. 

Is 10 mensen echt het maximum aantal mensen voor de Workshop?

Als u andere wensen heeft, kunnen we in onderling overleg bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Is de invulling van de Workshop standaard, of kunnen we specifieke aanpassingen vragen?

De workshop zoals die hier wordt aangeboden -tegen deze prijs- is een standaard workshop. Maar in gezamenlijk overleg kunnen we altijd kijken naar een maatwerk optie, die (nog) beter aansluit op uw wensen.

Welk proces wordt er doorlopen voordat de workshop wordt uitgevoerd?

Als u op de onderstaande knop klikt, kunt u een aanvraagformulier invullen, met een voorkeursperiode voor de workshop. Na het invullen van dit formulier neem ik zo snel mogelijk contact met u op om de details rondom uitvoering van de workshop te bespreken. Mocht u eventuele specifieke aanpassingen in de workshop wensen dan kan dat tegen een meerprijs, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ik extra moet investeren. We plannen een datum, u regelt de locatie.

Ik wil graag een workshop binnen mijn organisatie om medewerkers beter met stress te leren om gaan!
Groene bladeren
bottom of page