top of page

1 op 1 traject:
Effectief mediteren

Zou jij ook graag willen leren hoe je effectief kan mediteren? Maar krijg je het niet voor elkaar omdat je gedachten alle kanten op vliegen en je continue bent afgeleid? 

Ik kan je helpen in dit 1-op-1 traject, waarbij ik met neuro- en biofeedback inzichtelijk en meetbaar maak wat mediteren is. Op die manier kan jij leren hoe je alle voordelen van mediteren, zoals minder stress, meer productiviteit, gezondheid en innerlijke balans, kan ervaren. 

Je hebt een druk leven, met een verantwoordelijke baan, een gezin en een actief sociaal leven. Je hoofd is te vaak druk, je hebt altijd zo’n gejaagd gevoel en je staat eigenlijk altijd ‘aan’. Daar heb je last van; je bent (te) vaak gespannen en geïrriteerd en je geniet minder van het leven dan je eigenlijk zou willen.

Je hebt gelezen en gehoord dat mediteren een goede manier is om rust in je hoofd te krijgen en je lichaam te ontspannen. Je bent niet zo van dat zweverige, maar je hoort steeds meer mensen om je heen die dat ook niet zijn en die toch heel positief zijn over mediteren. Je hebt je erin verdiept en het lijkt precies te zijn wat jij nodig hebt.

Helaas vind je het in praktijk nog niet zo gemakkelijk om te mediteren. Je hebt meerdere soorten meditatie geprobeerd en je doet écht heel erg je best, maar het lukt je niet om effectief te mediteren omdat je gedachten alle kanten op vliegen en je snel afgeleid bent. Je hebt moeite met je ademhaling, raakt gefrustreerd en twijfelt of je het wel goed doet, waardoor je alles behalve de rust ervaart waar je zo naar verlangt.

Eigenlijk is je motivatie inmiddels gedaald tot het dieptepunt.

Herken je dit? 

 • Je had een pittige dag vandaag en besluit, voor je gaat koken, even te mediteren. Je kan wel een beetje rust en ontspanning gebruiken... Je merkt al snel dat je hoofd wel héél erg druk is. Er schiet van alles door je hoofd. Je probeert het elke keer weg te drukken, maar je hebt er geen enkele controle over. In de verste hoor je de muziek van je zoon. Die staat wel héél erg hard! Langzaam voel je je irritatie tot een kookpunt stijgen en merk je dat je lichaam alleen meer gespannen voelt. Als je beneden de deur hoort dicht vallen en je man hoort roepen: 'Hallo! Ik ben thuis!', geef je het op. 'Verdorie, mag ik dan ook geen moment voor mezelf hebben in dit huis?'

 • Je bent net begonnen met mediteren als je plotseling de knelling van je BH onder je T-shirt voelt. Pffftt… wat zit dat ding strak en ongemakkelijk. Je probeert je weer te concentreren op de stem, maar je kan je aandacht niet van dat ongemakkelijke gevoel afhouden. Shit! Je wil je niet bewegen want dan ben je er zéker helemaal uit, maar dit werkt ook niet. Je probeert het nog een keer, voelt je spanning en irritatie steeds groter worden en besluit dan toch je BH uit te doen. Je zet de meditatie af, trekt je BH uit, gooit hem in de hoek en gaat weer zitten. Als je het geluid weer aanzet is het enige wat je nog voelt de frustratie omdat het je wéér niet gelukt is.

 • Je hebt gelezen dat je ademhaling heel belangrijk is bij meditatie en dat een diepe ademhaling je systeem kalmeert. Je volgt de aanwijzingen van de stem en probeert diep in en uit te ademen naar je buik. Je voelt al snel hoe je een beetje buiten adem raakt. Je gaat door tot je je realiseert dat je dit helemaal niet prettig vindt. In plaats van ontspanning voel je benauwdheid en duizeligheid en je hart gaat als een gek tekeer. Je doet vast iets helemaal fout.

 • Het is weekend na een week hard werken. Je voelt de drukte in je hoofd en de spanning in je lijf. Je weet dat je nu zou moeten mediteren om even tot rust te komen, maar je kan je er echt niet toe zetten. Je bent té moe. En bovendien wordt het waarschijnlijk toch weer niets. Morgen…

 • Een collega heeft je een meditatie aangeraden met speciale geluidseffecten, die haar helpen om lekker te ontspannen en waarin ze naar eigen zeggen ‘helemaal wegzinkt, zonder gedachten’. Vol verwachting begin je aan de meditatie. Zodra je je realiseert dat je een actielijstje zit te maken in je hoofd, voel je de moed in je schoenen zinken. ‘Nee… niet weer!’ Je voelt je irritatie en vraagt je af waarom anderen dit wel kunnen, maar jij niet. Je hebt het juist zó nodig dat stukje rust in je hoofd, maar blijkbaar kan jij dit niet!

Kortom, het lijkt je zo heerlijk om zo nu en dan even een rustig hoofd en een ontspannen lichaam te hebben, maar je hebt geen idee hoe je dat moet doen. Voorlopig word je alles behalve rustig van mediteren en je staat bijna op het punt om op te geven. Maar je weet dat je nu te veel stress hebt en dat er echt iets moet gebeuren om dat te doorbreken.

Hoe zou het voor je zijn

 • om met een rustig hoofd en ontspannen lichaam te kunnen mediteren, zonder dat je je laat afleiden door alles wat er om je heen gebeurt? 

 • als je meditatie een bron van ontspanning voor je zou zijn zonder dat je afgeleid wordt door fysieke ongemakken?

 • als je ademhaling je niet in de weg zou zitten, maar juist zou helpen om de voordelen van mediteren te ervaren? 

 • om de discipline te kunnen opbrengen om regelmatig te mediteren, omdat het je veel brengt

 • als je niet meer onzeker zou hoeven zijn over of jij wel kan mediteren?

Dat kan!

Met dit 1 op 1 traject waarin je in 5 sessies met behulp van neuro- en  biofeedback leert mediteren. 

Het hele traject duurt 8-12 weken en bestaat uit:

 • Een startsessie van 2,5 uur waarin ik je uitleg geef over hersengolven en je hersenen in stress en meditatie meet.

 • 4 sessies van 1.5 uur waarin we verschillende soorten hersengolven trainen en meten

 • Meditaties op audio om thuis mee te oefenen (ongeveer 20 minuten per dag).

 • Verslagen van de diverse neuro- en biofeedback metingen.

Wat levert dit traject je op (als je ook écht thuis gaat oefenen😉):

 • Je hebt de tools en handvatten om rust in je hoofd te krijgen, zodat je ontspannen kan mediteren

 • Je weet hoe je voorkomt dat afleiding je spanning oplevert, waardoor je meditatie niet meer effectief is

 • Je weet hoe je je ademhaling op de juiste manier kan gebruiken, zodat het je helpt om verder en beter te ontspannen

 • Je merkt en ervaart dat mediteren je iets brengt, waardoor het je geen moeite kost om er tijd voor vrij te maken

 • je bent niet meer onzeker, want je weet wat mediteren je brengt en je hebt de tools en de revaring om het op de juiste manier toe te passen.

Zodat jij alle voordelen van mediteren -ook op de lange termijn- optimaal kan ervaren!

Het hele traject vraagt een investering van 999,- euro (of 2 x 525,-)

Dit is wat anderen over mij zeggen die biofeedback meditatie training hebben gekregen

"In maar 5 sessies heeft Tessa mij verschillende meditatie vormen geleerd en de basis bijgebracht tav wat de verschillende hersengolven en hartritme variabiliteit betekenen.

Door het meten van je hersengolven en je hartslag, zie je daadwerkelijk wat meditatie met je doet. Met haar vakkennis en enthousiasme kan ze duidelijk uitleggen wat er in de meditatie sessies gebeurt met je (onder)bewustzijn. Ik zag elke sessie vooruitgang en was sneller in staat te ontspannen en kon steeds beter connectie maken met mezelf.

Thuis oefen ik nog regelmatig. Dit zorgt ervoor dat ik minder stress ervaar en echt leer luisteren naar mezelf."

Julie, Haarlem

Meest gestelde vragen.

Ik geef je vast antwoord op een aantal vragen dat je mogelijk hebt.

Hoe lang duurt dit traject?

Dit traject heeft een doorlooptijd van minimaal zo'n 8 - 12 weken, afhankelijk van de beschikbaarheid in onze agenda’s. We spreken in gezamenlijk overleg de data af.

Hoeveel tijd moet ik in dit traject investeren om minder stress te ervaren?

Dit traject bestaat uit 1 sessies van 1,5 uur en 4 sessies van 1,5 uur. Verder is het van belang om thuis 20-30 per dag te oefenen, om je hersenen te trainen.

 

Wat is neuro- en biofeedback?

Biofeedback is de verzamelterm voor de therapievormen waarbij gebruik gemaakt wordt van technische hulpmiddelen om signalen van het lichaam aan te tonen. Door deze lichaamssignalen aan iemand terug te geven, krijgt deze inzicht en kan hij/zij er bewust meer invloed op leren uitoefenen. Neuro feedback is een specifieke vorm van biofeedback, waarbij de activiteit van je hersenen wordt gemeten met behulp van een EEG apparaat.

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Als je liever niet een eenmalige betaling van 999,- euro wil doen, kan je ook in 2 termijn van 525,- euro betalen. De eerste betaling vindt plaats vóór de eerste sessie, de tweede betaling na 4 weken.

Wordt dit traject vergoed door de verzekering?

Nee dit traject wordt (helaas) niet vergoed door de verzekering, maar vaak wil je werkgever wel (mee) betalen. Het is tenslotte (ook) in het belang van de werkgever dat jij leert hoe je stress van je werk beter leert hanteren.

Waar vinden de metingen en sessies plaats?

Alle sessies vinden in principe plaats in Heiloo (Op de Wieken 3), maar kunnen in overleg ook elders plaatsvinden, tegen meer betaling (extra reis- en locatie kosten).

Ja, ik wil effectief leren mediteren!
Groene bladeren
bottom of page